Çipli Kimlik TC yeni kimlikler ehliyet ve pasaport yerine geçecek mi?

Reklamlar

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) kullanımı faydaları neler olacak?

Yeni tip çipli kimliklerin veriliş tarihi yeni kimlik kartı başvurusu randevu alma nasıl olacak?

Merakla beklenen akıllı kimlik kartlarını almak isteyen tüm vatandaşlar Ocak 2017'den itibaren bulundukları İl Nüfus Müdürlüğü'ne giderek T.C. çipli kimlik kartı başvurusunu yapabilecekler.

Kimlik kartları, uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkân tanımayan, geleneksel ve elektronik ortamda güvenli kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilecek, biyometrik unsurlar da içerecek şekilde tasarlandı.

Kredi kartı büyüklüğündeki çipli kimlik kartları sayesinde farklı belge, kartları taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek, TC kimlik no numarası uygulamasında olduğu gibi "tek kart-tek şifre" dönemine geçilecek.

yeni kimlikler hakkında merak edilenler

Yeni kimlikler ehliyet ve pasaport yerine geçecek mi? Evet


T.C. Kimlik Kartı, ehliyet yerine de geçecek ve vize muafiyeti olan ülkelere gidişlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek.

Elektronik imza olarak da kullanılabilecek yeni kimlik kartları, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik hizmetlerinde (reçete, sağlık raporu ve sağlık karnesi vs.) elektronik iş süreçlerini destekleyerek, bürokrasiyi azaltacak.

Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar en aza indirilecek. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak.

Uygulamayla sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden (ev, ofis, iş yeri vb.) kimlik kartıyla erişim sağlanabilecek.

Reklamlar